top of page
Prachtig landschap
logo Parqui Coaching-2.png

Ongelukkig op je werk?

ongelukkig op je werk

Uit onderzoek blijkt dat 60 tot 80% van de mensen ongelukkig zijn in hun werk. Als jij niet blij bent op je werk, ben je dus niet de enige, maar dat betekent niet dat je situatie gemakkelijk is.

 

Mensen die niet gelukkig zijn in hun werk voelen zich vaak gestrest en uitgeput, ze hebben last van negatieve gedachten en ze vallen uit tegen hun familie en vrienden. Als je ongelukkig bent op je werk, is het heel moeilijk om gelukkig te zijn in je leven.

Er kunnen veel oorzaken zijn: hoge werkdruk, een slechte manager, moeilijke collega's of misschien mis je een gevoel van purpose.

Gelukkig kan coaching heel goed helpen als je ongelukkig bent op je werk.

oorzaken

slechte manager

Je manager heeft grote invloed op wat je doet en op welke positie je hebt in het team. Een slechte manager kan je het werkleven dus ook flink zuur maken. Er zijn allerlei types slechte managers die elk een eigen aanpak nodig hebben. Lees hier mee over slechte managers.

te hoge werkdruk

Met een te hoge werkdruk pleeg je roofbouw op je geest en op je lichaam. In veel banen is het een gegeven, maar het maakt een groot verschil hoe je er zelf mee om gaat.

je onzeker voelen

Veel meer mensen dan je denkt voelen zich onzeker op hun werk of over hun werk. 'Ben ik wel goed genoeg?' Dat is niet alleen heel onprettig, vaak beïnvloedt dat je functioneren op je werk op een negatieve manier. Er zijn veel manieren om beter met die onzekerheid om te gaan.

hevige emoties

Veel mensen hebben hevige emoties op hun werk en over hun werk: angst, woede, verdriet. Dat kan heel overweldigend zijn en het kan je functioneren beïnvloeden. Door op verschillende niveaus te werken, kun je hier goed mee leren omgaan.

geen gevoel van purpose

Je begrijpt niet meer goed wat de zin van je werk is. Waar doe je het allemaal voor? Door anders naar je werk te gaan kijken, kun je je gevoel van purpose vaak weer terugvinden. Je kunt ook je baan langzaam gaan aanpassen aan wat jij belangrijk vindt.

slechte werksfeer

Het is echt heel lastig om gelukkig te zijn op je werk als er een slechte werksfeer is: collega's die met hun ellebogen werken, een angstcultuur, veel te veel werk. Maar er zijn wel degelijk manieren om er anders mee om te gaan.

piekeren

Bijna iedereen piekert, ook over werk. Piekeren is vermoeiend, vervelend en kan je uit je slaap houden en het leid zelden tot de oplossing van een moeilijke situatie. Gelukkig kun je er iets aan doen.

en nog veel meer

Er zijn nog veel meer redenen waardoor je ongelukkig kunt zijn op je werk en je kunt er bijna altijd iets aan doen.

je kunt er iets aan doen

Gelukkig kan coaching heel goed helpen, als je ongelukkig bent op je werk. Het kan zelfs een keerpunt zijn in je leven. Je kunt meer lezen over coaching of je kunt een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek.

bottom of page