top of page
PhilAskew-32022048_longestedge.jpg

over mij

een stevige theoretische basis, vele jaren werkervaring en uitstekende coaching-vaardigheden

Al jong stelde ik me vragen over het leven. Wat is een goed leven? En waarom?

 

Als ambitieuze student deed ik twee studies. Psychologie, omdat daar onderzoek werd gedaan naar dit soort vragen, en Italiaans, omdat in de vrolijke levenslust van dat land vast ook antwoorden besloten lagen. 

 

Ik ben gaan werken in de uitgeverij, waar ik leiding geef aan een team en heel veel prachtige boeken en software heb uitgegeven. In meer dan 25 jaar heb ik de stress en uitdagingen, alle pieken en de dalen meegemaakt die je in je werk kunt tegenkomen. Ik kreeg er steeds meer vragen over en besloot terug te gaan naar mijn achtergrond als psycholoog en een coachingopleiding te gaan doen.

 

In mijn coachingspraktijk 'Parqui Coaching' heb ik veel mensen geholpen om gelukkiger te worden in hun werk. Mijn achtergrond als psycholoog geeft me een stevige theoretische basis. Door mijn vele jaren kantoorervaring ken ik de dynamiek op het werk als geen ander. Bij de geweldige mensen van Animas Centre for Coaching heb ik geleerd hoe je effectief en diepgaand kunt coachen. Inmiddels leid ik als trainer bij Animas zelf mensen op om coach te zijn.

Ik vind het enorm belangrijk om me constant te ontwikkelen. Ik heb daarom supervisie. Bovendien besteed minimaal 10% van mijn inkomsten aan opleiding.

het is mijn missie om mensen te helpen weer gelukkig te zijn op hun werk

Uit onderzoek blijkt dat tussen 60% en 80% van de mensen ongelukkig zijn in hun baan. Als je niet gelukkig bent op je werk, is het heel moeilijk om gelukkig te zijn in je leven. Je brengt veel uren door op je werk, en ook thuis houden negatieve gedachten niet op als het niet goed gaat. Ik vind het hartverscheurend om te zien dat mensen blijven worstelen, terwijl ik uit ervaring weet dat je in je werk kunt laten zien wie je bent, en dat je er de wereld een beetje beter mee kunt maken. Werken kan zo leuk zijn!

 

Mijn naam is Jaap Parqui en het is mijn missie om mensen die zich gestrest, benauwd en uitgeput voelen door hun werk, weer focus, voldoening en vrijheid te laten vinden.

CredentialBadges_ACC.jpg

ICF geaccrediteerd (ACC)

Iedereen mag zichzelf job coach noemen. Ik vind het daarom heel belangrijk om geaccrediteerd te zijn door het ICF, de belangrijkste beroepsorganisatie en te voldoen aan hun strenge eisen.

Jaap heeft me in een turbulente tijd op mijn werk enorm geholpen. ik kan een coachingstraject met jaap van harte aanbevelen.

kisspng-quotation-mark-grammar-girl-s-qu
bottom of page