#1 - ik heb geen voldoening meer


Als coach zie ik veel van de problemen die mijn cliënten hebben op hun werk en hoe moeilijk dat is. Een van de meest voorkomende problemen is dat mensen geen voldoening meer halen uit hun werk. Wat heeft het voor zin? Wat wil ik nou echt? Daar kan je een hoop stress van krijgen of zelfs angstig van worden.

Mensen willen dan vaak op zoek gaan naar een nieuwe baan. Ik kan daar bij helpen, maar misschien is het beter om eerst eens uit te zoeken of er niet iets anders aan de hand is.

Als je al lang dezelfde baan hebt, raak je het perspectief soms een beetje kwijt. Misschien zie je niet wat voor zin het heeft, maar misschien ook moet je wel een andere kant op kijken om die zin kunnen zien. Daarvoor moet je wat graafwerk doen, van binnen. Hoe kan je anders naar je baan kijken? Je zou wel eens heel verbaasd kunnen zijn wat je vindt, daar diep van binnen.

Als je geen voldoening meer vindt in je werk, kan het helpen om eens naar waardes te kijken. Waardes staan voor de manier waarop je wilt zijn in de wereld. Als je niet in overeenstemming leeft met je waardes, is dat ontzettend onbevredigend. Je kunt een lijst met waardes vinden op parquicoaching.com/values. Kies de drie waardes die je het belangrijkst vindt en strooi ze over je werkdag. Zelfs als je totaal geen voldoening meer hebt, zal dat echt helpen.

En misschien is het inderdaad tijd voor een nieuwe baan of voor iets heel anders. Om een nieuwe richting te vinden, moeten we dan ook helemaal opnieuw beginnen. Met diepte-interviews kijken we dan naar je werkleven vanuit een nieuwe mindset. We beginnen met dromen en verkennen en dan gaan we geleidelijk ook de werkelijkheid erbij betrekken. Er zouden wel eens veel meer mogelijkheden kunnen zijn dan je denkt.

Deze stappen kunnen je leven ingrijpend veranderen als je geen voldoening meer hebt op je werk, maar ze zijn ook heel moeilijk om ze in je eentje te zetten. Waarom kijk je niet eens op parquicoaching.com? Je kunt daar ook een gratis kennismakingsafspraak boeken.

Recente blogposts

Alles weergeven