#2 - Ik ben zo bang/verdrietig/boos…Als coach zie ik veel van de problemen die mijn cliënten hebben op hun werk en hoe moeilijk het is om daarmee om te gaan. Een veel voorkomend probleem is dat cliënten bang, verdrietig of boos zijn door hun werk. Ze worden midden in de nacht wakker en zijn heel bang voor de volgende stappen in hun leven. Ze huilen een paar keer per week over problemen op hun werk. Na een gesprek met hun moeilijke baas gaat de boosheid gewoon niet meer weg.

Zulke heftige emoties zijn moeilijk en overweldigend. Maar ze horen ook bij het leven. Niet iedereen weet dat, en zo’n inzicht kan een enorme opluchting zijn: er is niets mis met je.

In de coachingsessies gaan we je gevoelens onderzoeken. Waar komen ze vandaan? Wanneer voel je ze het sterkst? Waar voel je ze in je lijf? Door ze beter te begrijpen, kun je er makkelijker mee omgaan. Misschien ontdek je dat de gevoelens je iets willen vertellen.

We hebben allemaal de neiging om te vechten tegen moeilijke emoties. Maar daar gaan ze niet van weg. Sterker nog, al dat vechten is heel vermoeiend en je emoties willen gehoord worden, dus ze hebben de neiging om harder te roepen als we niet luisteren. Het beste dat we kunnen doen om ze gewoon maar te laten zijn.

Leren omgaan met emoties is essentieel in je leven, maar kan ook heel moeilijk zijn om in je eentje te doen. Waarom kijk je niet eens een kijkje op mijn homepage en boek je een gratis kennismakingssessie?


Je kunt hier meer blogs lezen.


Recente blogposts

Alles weergeven