#9 - ik krijg geen erkenning


Veel van mijn cliënten hebben het gevoel dat ze op hun werk niet genoeg erkenning krijgen. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we hebben ons extra moeite gedaan, misschien zelfs overgewerkt, uitstekend werk geleverd en niemand leek het te merken, zeker niet onze manager. Het is zo frustrerend als dat gebeurt. Je gaat je afvragen waarom je die extra moeite hebt gedaan.


Het is een lastig probleem, dat gevoel van gebrek aan erkenning. Het kan allerlei oorzaken hebben, dus we moeten onszelf een heleboel vragen stellen om te begrijpen wat er aan de hand is. De belangrijkste is: ligt het aan ons of ligt het aan hen?


Als het door de manager (of iemand anders) komt, moeten we ons realiseren dat het voor haar niet zo makkelijk is om dit goed te doen. Als ze te veel complimenten geeft wordt het mechanisch, als ze niet genoeg complimenten geeft raken we gefrustreerd. Ik weet dat het geen excuus is, maar managers hebben vaak veel aan hun hoofd en kunnen niet altijd stilstaan bij wat wij aan het doen zijn.


Misschien wil onze manager ons iets vertellen? Misschien is ze niet zo tevreden met het werk als wij? Een andere mogelijkheid is dat onze manager weinig empathie heeft of moeite heeft met het geven van complimentjes. Het is heel moeilijk om voor zo'n manager te werken, maar er zijn manieren om ermee om te leren gaan.


De dapperste optie is om naar onszelf te kijken. Waarom hebben we eigenlijk erkenning nodig van onze manager? Is het niet genoeg dat we zelf tevreden zijn over het werk dat we gedaan hebben? Als het ons lukt een manier te vinden om de erkenning in onszelf te vinden, wordt het leven een stuk prettiger.


Een gebrek aan erkenning kan een serieuze impact hebben op je werkplezier. Een blog als dit zal dat niet oplossen. Coaching daarentegen, is heel vaak een keerpunt in je leven. Waarom kijk je niet eens op mijn mijn homepage en boek je een gratis proefsessie?


Recente blogposts

Alles weergeven