#7 - ik loop weg voor moeilijke beslissingen


Zelfs tijdens het schrijven van dit bericht stond ik een paar keer op om weg te lopen. Dat is niet zo erg - ik heb het stuk uiteindelijk toch geschreven Maar wat gebeurt er als we weglopen van belangrijke dingen in ons leven?


Ik zie cliënten hier enorm mee worstelen. Nou, en ik doe het zelf ook, soms - een moeilijke beslissing niet nemen, moeilijke dingen niet doen omdat we onzekerheid, het onbekende, pijn willen vermijden. Het lijkt alsof dat werkt, maar op de lange termijn is weglopen natuurlijk erg onprettig en het kan zijn dat we daardoor niet het leven krijgen dat we eigenlijk willen.


Hoe werken we hier mee in coachingsessies?


Allereerst willen we wat meer te weten komen over wat er nou precies aan de hand is. Waarom is de taak, de beslissing zo moeilijk? Waarom is hij belangrijk? Wat gebeurt er nou precies, als je erover nadenkt? Door erover te praten, door vragen te krijgen die je uitdagen, kun je belangrijke ontdekkingen doen.


De volgende stap is na te gaan wat de prijs is die je betaalt voor het uitstellen van je beslissing, en waarom het eigenlijk aantrekkelijk is om de beslissing niet te nemen.


Door dit allemaal te doen, ben je inmiddels een stuk dichter bij het daadwerkelijk nemen van stappen. En misschien besluit je wel dat het beter is om geen stappen te zetten. Niet langer hoeven twijfelen kan ook dan zo'n opluchting zijn.


Als het wel tijd is voor een volgende stap kunnen we bespreken hoe we dat gaan aanpakken en een plan maken. Misschien stap je wel in nieuwe en spannende werelden!


Klinkt dit interessant? Neem een kijkje op mijn homepage en boek een gratis proefsessie!


Kijk hier voor meer blogs.

Recente blogposts

Alles weergeven