#5 - moet ik blijven of moet ik weggaan?


Je twijfelt voortdurend over de baan die je hebt, maar je zet ook geen stappen om een nieuwe richting te vinden. Je blijft leven in de voortdurende onzekerheid over wat je moet doen en dat kan erg uitputtend zijn.


Ik denk dat dit een van de meest gestelde vragen is die ik krijg als coach: moet ik blijven of moet ik weggaan? Je hebt een goede baan, met een fatsoenlijk salaris, je weet wat je moet doen, maar je bent ook niet erg gelukkig. Een nieuwe baan lijkt een grote sprong in het onbekende met een onzekere uitkomst. Het zou beter kunnen uitpakken, maar wat als het slechter uitpakt? Leven in deze voortdurende onzekerheid over wat je moet doen kan slopend zijn.


Cliënten willen vaak dat ik deze vraag voor ze beantwoord, maar de situatie is voor iedereen zo verschillend, dat ik dat echt niet kan doen. Wat we wel kunnen doen is samen uitzoeken wat er aan de hand is. We gaan zowel aan de slag met wat je dwars zit in je huidige baan, als met wat de mogelijkheden zijn voor een nieuw leven.


We gaan werken aan de dingen waar je nu niet gelukkig mee bent, of het nu je lastige manager is, je hoge werkdruk of het gebrek aan purpose. Door te werken op drie verschillende niveaus, het praktische niveau, het psychologische niveau en het existentiële niveau, kunnen je gevoelens over je baan flink veranderen.


We zullen ook kijken naar de andere opties die je hebt in de wereld. We zullen proberen beter te begrijpen of ze beter of slechter zijn. We zullen kijken naar risico's en mogelijkheden. Waarom heb je nog geen stappen gezet? Is je aarzeling of angst terecht?


Wat je ook beslist, of je nu vrede sluit met je huidige baan, of een plan maakt hoe je een volgende spannende stap kunt zetten, met coaching zul je minder het gevoel hebben dat je vastzit en een veel gelukkiger werkleven krijgen.


Al deze strategieën zijn heel effectief, maar alleen erover lezen zal je niet helpen om je problemen op te lossen. Met coaching lukt dat wel. Waarom kijkt je niet eens rond op mijn homepage of boek je een gratis kennismakingsafspraak?


Recente blogposts

Alles weergeven