#10 - ik word niet uitgedaagdIk heb op dit moment verschillende cliënten die er tegenop zien om 's morgens naar hun werk te gaan omdat wat ze doen op geen enkele manier uitdagend is. Ze doen al een paar jaar precies hetzelfde en ze hebben het gevoel dat ze helemaal vastzitten.


Wat kun je doen als je niet meer wordt uitgedaagd door je werk?


Het beste is om op een praktisch niveau te beginnen. Is er een manier waarop je je baan kunt veranderen? Banen hebben de neiging zich te vormen rond de persoon die ze uitvoert. Als je goed bent in een bepaald aspect van je werk, zal een zelfde soort werk naar je toe komen, terwijl dingen waar je niet zo goed in bent naar iemand anders gaan. Dit heet job shaping. Je kan er een actievere rol in nemen en op jacht gaan naar taken die je baan uitdagender maken. Misschien zijn er ook interessante nevenklussen te doen?


Je zou ook met je manager kunnen praten. In deze tijden waarin personeel zo moeilijk te vinden is, is het erg in zijn belang om jou tevreden te houden.


Dan is er nog het psychologische niveau om aan te werken. Zijn er manieren waarop we meer uitdaging kunnen vinden in het werk dat we doen? Zijn er andere manieren om naar onze situatie te kijken? Zou een baan die niet zo uitdagend is een goede manier kunnen zijn om geld te verdienen en een interessant leven buiten het werk te hebben? Je zult verbaasd zijn hoe anders denken je perspectief en je leven kan veranderen.


Als je je verveelt op je werk, kan dat je behoorlijk ongelukkig worden, zowel op het werk als in je privéleven. Dat los je niet op door een blog te lezen. Coaching is meestal een groot keerpunt in je leven. Waarom kijk je niet eens op mijn mijn homepage en boek je een gratis kennismakingssessie?

Recente blogposts

Alles weergeven