top of page
Image by Ales Krivec
logo Parqui Coaching-2.png

wat is life coaching?

wat is life coaching?

In essentie helpt een life coach je om stappen te zetten van waar je bent naar waar je wilt zijn. 

Als je praktische doelen hebt, bijvoorbeeld de marathon lopen of tien kilo afvallen, dan zijn er duidelijke praktische stappen die je kunt zetten. Toch kun je je dan afvragen waarom je soms toch te lui was om te trainen, waarom je toch de koelkast weer geplunderd hebt. Wat is er nog meer aan de hand dan die praktische stappen?

Ik werk met mensen die ongelukkig zijn op hun werk. Dat gaat bijna altijd veel dieper dan praktische doelen. Want waarom voelt je werk zinloos? Waarom heb juist jij zo'n last van je lastige baas of je lastige collega? Waarom kun je slecht omgaan met werkdruk en waarom vind je het moeilijk om nee te zeggen?

Ik werk daarom in mijn life coaching op verschillende niveaus.

  • op een existentieel niveau - wat wil je met je leven? wat vind je belangrijk?

  • op een psychologisch niveau - hoe werken je gedachten en emoties? hoe helpen ze je? wanneer heb je er last van?

  • op een praktisch niveau - wat kun je doen om je doelen ook echt te bereiken?

Met life coaching op drie niveaus blijf je niet steken bij praktische stappen die je op termijn niet vol kunt houden. Je komt tot echte, diepgaande verandering, waardoor er dingen zullen gaan gebeuren die je niet voor mogelijk had gehouden.

Interessant? Neem een kijkje op mijn homepage of plan een gratis kennismakingssessie.

Image by Jacek Dylag

life coaching op drie niveaus

drie niveaus

het existentiële niveau

Wat is een goed leven? Wat wil je met je leven, wat is je purpose? Dat zijn fundamentele vragen voor je werkgeluk en je levensgeluk, maar ze zijn vaak lastig om te beantwoorden. 

Coaching is de plaats om te zoeken naar antwoorden op deze vragen. Door echt de tijd te nemen om erover te praten en door vragen te krijgen die je prikkelen krijg je geleidelijk meer structuur in je gedachten en kom je tot heel nieuwe inzichten.

We kunnen ook oefeningen doen die je in een andere mindset brengen en zo tot een profiel komen van de dingen waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

het psychologische niveau

Waarom blokkeer je als je nieuwe stappen wilt zetten? Waarom lig je wakker van je lastige manager of je lastige collega? Waarom vind je het moeilijk om nee te zeggen?

We hebben allemaal eigenschappen waar we soms last van hebben. bijna iedereen piekert en veel mensen hebben af en toe hevige emoties, ook als het over werk gaat. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Hoe kun je zorgen dat die eigenschappen niet in de weg zitten om je doelen te bereiken?

Met een coach kun je dit soort eigenschappen onderzoeken, ze beter begrijpen en ze een plaats geven in je leven en er zo beter mee om gaan.

het praktische niveau

Dan zijn er de praktische stappen. Hoe schrijf je een goed cv? Hoe kun je een lastig gesprek het beste aanpakken? Hoe kun je beter slapen?

Je coach je helpen om de praktische stappen te zetten waardoor jij je doel kunt bereiken, waardoor jij weer gelukkig kunt zijn in je werk en je dromen waar kunt maken.

drie niveaus

Met life coaching op drie niveaus blijf je niet steken bij praktische stappen die je op termijn niet vol kunt houden. Je komt tot echte, diepgaande verandering, waardoor er dingen zullen gaan gebeuren die je niet voor mogelijk had gehouden.

Interessant? Neem een kijkje op mijn homepage of plan een gratis kennismakingssessie.

bottom of page