top of page
Intanon Mountain View Point.jpg
logo Parqui Coaching-2.png

coaching in het engels voor expats

Coaching in het engels voor expats

Uit onderzoek blijkt dat expats 50% tot 75% meer kans hebben op psychische problemen.

 

Op je werk kun je ook als expat te maken krijgen met slechte managers, met hoge werkdruk, kun je heel onzeker voelen, kortom niet gelukkig zijn op je werk, net als Nederlands.

Als je ongelukkig bent op je werk, is het heel moeilijk om gelukkig te zijn in je leven. Je hebt een slecht humeur, je piekert, je slaapt slecht, en je valt uit tegen je familie en vrienden.

Maar als expat heb je daarnaast nog heel specifieke problemen: er zijn culturele verschillen, je hebt geen supportnetwerk, waardoor je je eenzaam kunt voelen. Je weet niet goed hoe dingen en je spreekt niet of niet goed Nederlands.

Gelukkig kan coaching voor expats heel goed helpen als je ongelukkig bent op je werk.

bergketen

problemen van expats

geen supportnetwerk

Als expat heb je meestal een klein supportnetwerk. Je hebt natuurlijk je vrienden en familie in je eigen land, maar ondanks Skype en FaceTime zitten ze ver weg. In Nederland is het lastig om nieuwe vrienden te maken. Je kunt je daar eenzaam door voelen en het is lastig om je werkproblemen met iemand te te bespreken.

een ander systeem

Dingen werken anders in Nederland dan in je eigen land. De regels en wetten zijn anders. Daardoor is het lastiger om dingen te regelen van financiën tot gezondheidszorg. Ook op je werk heb je een achterstand omdat je niet weet hoe dingen werken in Nederland.

cultuurverschillen

Cultuurverschillen kunnen groter zijn dan je denkt. Hoe je je in bepaalde situaties gedraagt dringt door in alle details van je werkleven. Zelfs als je begrijpt wat de verschillen zijn, is het nog altijd erg moeilijk om je je daaraan aan te passen. Kun jij net zo direct zijn als de Nederlanders? Hoe ga jij om met de Nederlandse gewoonte om minder hiërarchisch te zijn en in plaats daarvan veel de overleggen?

de taalbarrière

Misschien spreek je geen Nederlands of niet zo goed. In elk geval zal als expat Nederlands nooit je moedertaal worden. Zelfs als Nederlanders goed Engels spreken, maakt dat de communicatie moeilijker. 

je kunt er iets aan doen

Gelukkig kan coaching heel goed helpen, als je als expat ongelukkig bent op je werk. Het kan zelfs een keerpunt zijn in je leven. Je kunt meer lezen over coaching voor expats,in het Engels, of je kunt een afspraak inplannen voor een kennismakingsgesprek.

bottom of page